Bestseller Hendrik Groen wordt theaterstuk

donderdag 22 december 2016 / Afkomstig van Meulenhoff
Pogingen iets van het leven te maken Hendrik Groen omslag

Het boek Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen komt op de planken. Bos Theaterproducties maakt een stuk over het boek dat in november de NS Publiekprijs won.

Het theaterstuk zal pas in het seizoen 2017/2018 in de theaters te zien zijn. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de bejaarde Hendrik Groen en zijn medebewoners vertolken. Daarnaast spelen in iedere stad ook bewoners van een plaatselijk bejaardentehuis een belangrijke rol in de voorstelling. Audities voor de rollen zijn inmiddels begonnen.

Het boek Pogingen iets van het leven te maken won recent de NS Publieksprijs. In het boek vertelt de 83-jarige Hendrik Groen over zijn belevenissen in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Het is met recht een bestseller te noemen. De vertaalrechten van het boek werden al aan meer dan dertig landen verkocht.

Inge Bos: "Toen ik het boek las wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen. De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe een naaste sneller aftakelt dan zijzelf."

.